header
menu
Fabeltjes uit de wereld geholpen
door Drs. Ron
Over onze brandstoffen gaan een hoop fabeltjes de ronde. Hieronder kunt u lezen hoe een aantal fabeltjes met de grond gelijk worden gemaakt:

»Melk van koeien wordt zuur door de uitlaatgassen van auto's.
»CO2 is slecht voor het milieu.
»Nucleair afval is schadelijk voor de gezondheid. 

 

 

 

 

 

Melk van koeien wordt zuur door de uitlaatgassen van auto's. Waar of niet? Onzin: dit is enkel het geval als u uw koeien zure regen laat drinken
Terug

CO2 is slecht voor het milieu. Waar of niet?

Ook dit is onzin. Meer CO2 in olie en benzine betekent meer werkzame bestanddelen en betere prestaties. Daarnaast komt bij de verbranding van CO2 lucht vrij, wat weer nodig is voor zaken als ademhaling. Tijdens het verbrandingsproces valt de CO2 namelijk uiteen in O2 en C waarbij de laatste de koolzuur is zoals ook voor komt in voorbeeld bier of cola. Dus zonder fossiele brandstoffen geen lucht en bier! Blijkbaar wil de milieu lobby dat wij allen omkomen van de verstikking en dan niet eens onder het genot van een goed glas bier of cola!!!
TerugNucleair afval is schadelijk voor de gezondheid. Waar of niet?
Ook dit is niet waar mits u uw afval afschermt met hout. Straling komt namelijk niet door hout heen en om deze reden schuilde men tijdens de koude oorlog onder de tafel tijdens de taltijke kernaanvallen destijds. Bewaar uw kernafval dus bij voorkeur in een houten kist of onder de tafel of wellicht zelf in een houten kist ónder de tafel. Overigens is het helemaal niet bewezen dat het blootstellen aan nucleaire straling persé negatieve gevolgen heeft, sterker nog: er zijn enkel positieve ervaringen bekend, denkt u hierbij aan bv David Banner en andere superhelden.
Terugonder